Sri Chinmoy

Sri Chinmoy (1931-2007)sri chinmoy meditacio 5

Sri Chinmoy 1931-ben született Indiában, és egy spirituális közösségben nőtt fel. 1964-ben érkezett Nyugatra, és New York-ban telepedett le. Példátlan kreativitásával és sokoldalúságával inspirálta az embereket az egész világon, hogy egy belső békével és külső dinamikával telt életet éljenek, miközben belső és külső korlátaikat túlszárnyalják.

Egy integrált jógautat tanított, a szív útját, mely a dinamikus nyugati életet a keleti világ spirituális értékeivel teljes harmóniában egyesíti. A szív-központra való rendszeres meditációval a kereső belső békét, örömöt, Fényt és szeretetet ér el. A legmagasabb belső Énünkkel való szeretet és egység filozófiája Istent és embert, mint ugyanazon tudat aspektusait teszi természetes módon átélhetővé. Saját spirituális útját a szeretet, odaadás és önátadás útjának is hívta.

Spirituális tapasztalatai és felismerései sokféle módon – költészeten, festészeten, zenén és sporton keresztül – teszik érthetővé az Igazságot a spirituális keresők számára. A költemények, szövegek, festmények és dalok felmérhetetlen gazdagsága tanúsítja élő és valósággal telt bölcsességét.

Rendszeres utazásai során ingyenes koncerteket, előadásokat és a közönség számára nyitott meditációkat tartott világszerte, fogadta tanítványait, találkozott és eszmecserét folytatott a spiritualitásról a világ és a helyi közösségek vezetőivel. Spirituális vezetéséért, koncertjeiért, előadásaiért és meditációiért soha nem kért díjat.

2007. október 11-én távozott a földi létből. Tanítványai hiszik és érzik, hogy a Mesterrel való belső kapcsolatuk továbbra is élő, és Mesterük belső vezetése változatlanul jelen van életükben.

Sri Chinmoy könyvei>>

A Sri Chinmoy Belső Iskola

Sri Chinmoy Belső Iskola

A Sri Chinmoy Alapítvány a Belső Iskolával egy közösséget akar elindítani. Célja összehozni azokat az egyéneket, akik egy spirituális életet akarnak élni, mert rájönnek, hogy ez a világunkban szükségszerűvé vált. Azokat az embereket akarjuk megtalálni, akik felismerik, hogy az emberiség jelenlegi rendszere nem helyes, felismerik, hogy az egyéni érdek nem lehet előtérben a közösségi érdekkel szemben, annak ellenére, hogy mindeddig így élt az emberiség. Erre sokan rájönnek, de a Sri Chinmoy Belső Iskola tagjai azt is tudják, hogy a saját egyéni érdekük az egyetlen, ahol valamit is tudnak tenni egy jobb világért. Egyébként mindenki csak másokra vár. Ők felismerik, hogy az egocentrizmus nem csak a társadalmat, hanem az egész Bolygónkat tönkretette. Ezen felismerést a belső iskolások esetében tett is követi, és ezáltal felébredve másként kezdenek élni, ami által másokat is felébresztenek.

Hozzászólások lezárva